Interview met Tom Haseldonckx - Bezieler van Buds & Barrels, Vriend van Loostermans

Huis Loostermans herbergt niet enkel onze vertrouwde Gentleman Store, maar biedt ook een warme thuis aan onze vrienden Gert Rombouts van Haarbazaar Deluxe en Tom Haseldonckx van Buds and Barrels. Samen gaan we voor gedeelde kwaliteit. Tom deelt hier dan ook graag zijn diepgewortelde liefde voor whisky en andere spirits met jou en maakt van de zoektocht naar de perfecte fles een echte smaakbeleving. Wij stellen hem met gepaste trots aan jou voor:  

Wie is Tom?

Tom: "Aangenaam! Ik ben Tom Haseldonckx, dertiger en gelukkig getrouwd. Samen hebben we 2 oogappels en een trouwe labrador die ons gezin compleet maakt. Ik ben graag sociaal geëngageerd en ben professioneel actief in de farmaceutische sector. Daarnaast ben ik gepassioneerd kenner van whisky, cognac en rum. De passie voor whisky is zo groot dat de grens van hobby naar beroep snel overschreden werd. Zo werd Buds and Barrels geboren." 

Buds and Barrels

Waar staat Buds and Barrels voor? 

Tom: "Wij staan voor Whisky die buiten het standaard aanbod valt, maar wel een goede prijs/kwaliteitsverhouding heeft. Dat leidt tot fantastische ontdekkingen. We zoeken naar nieuwe releases, minder gekende of opkomende distilleries, gelimiteerde bottelingen en producten van lokale distilleries."

Wat maakt jullie aanbod zo uniek?

Tom: "Ons aanbod is toegankelijk voor iedereen. Er zijn duurdere selecties of collectors items, maar even goed is het de kunst om de beter betaalbare, maar kwalitatieve bottelingen te kunnen aanbieden. Daarenboven bieden wij mensen de mogelijkheden om eerst te kunnen proeven zodat ze zeker iets kopen dat binnen hun smaakprofiel past."

Spirits Buds and Barrels

Wat mogen onze klanten van de selectie bij Huis Loostermans verwachten?

Tom: "Om beleving centraal te stellen over het hele pand hebben we in de Gentleman Store ook een selectie flessen van Buds and Barrels staan. Deze selectie maakt integraal deel uit van ons assortiment, waardoor we kwaliteit en exclusiviteit kunnen garanderen. 

De verschillende Whisky bottelingen van The Lakes Distillery springen er met de mooie flesvorm en labels meteen uit. Daarnaast hebben we ook een huiswhisky geselecteerd die enkel bij Loostermans te verkrijgen is!  Deze Whisky heeft 3 jaar gerijpt op een STR cask. Deze gebruikte wijnvaten zijn opnieuw geschaafd, getoast en daarna uit-geblakerd waardoor de spirit mooi reageert met het vat tijdens de rijping. Een echte rollercoaster van smaken en geuren.

Qua Cognac hebben we de schaarse bottelingen van de onafhankelijke bottelaar Art Malts in de kijker staan. Deze flessen zijn op kwaliteit geselecteerd bij de kleinere lokale cognachuizen en verbazen met hun smakelijk pallet."

Cognac Buds and Barrels

Hoe kunnen onze klanten jouw collectie ontdekken?

Tom: "We huizen samen met Haarbazaar Deluxe en Loostermans onder één dak om samen een memorabele beleving voor onze bezoekers te kunnen creëren. Wil je als klant graag komen proeven en samen met een kenner jouw voorkeur binnen whisky, cognac en rum ontdekken? Maak dan een afspraak op donderdagavond of zaterdagnamiddag. Past dit niet, dan kan je bij ons ook terecht voor een privé tasting. Of ontdek ons en een boeiende gastspreker samen met anderen op een van onze andere tastings en schrijf je in via onze website: www.budsandbarrels.com."

Nog een afsluitende boodschap voor onze klanten Tom?

Tom: "Waar we met Buds and Barrels online de nadruk leggen op een exclusief, maar breed assortiment, willen we ook lokaal mensen laten kennis maken met de boeiende wereld van whisky en spirits. We delen graag onze passie, dus spring gerust een keertje binnen tijdens de openingsuren van de winkel of neem deel aan een van onze tastings of events. In de winkel kan je altijd een greep uit ons assortiment terugvinden waaronder whisky, rum, cognac, gin en speciaal bieren. Graag tot binnenkort!"

Wil je zelf het Buds and Barrels assortiment komen ontdekken ten Huize Loostermans? We hebben steeds een interessante selectie ter beschikking, waarbinnen elk type spirit lover zeker zijn gading zal kunnen vinden.  Op zoek naar iets specifieks? We brengen je graag verder in contact met Buds and Barrels!