Waarom de moderne gentleman en businessman zich thuisvoelt bij Loostermans

In een tijd waarin overconsumptie en fast fashion overheersen, is de moderne businessman en gentleman op zoek naar duurzaam vakmanschap. Geen dertien in een dozijn producten die na eenmalig gebruik klaar zijn voor de prullenmand, maar doordachte producten die lang meegaan en het leven aangenamer maken. Hij ziet zijn garderobe niet als een verzameling trendgevoelige lapjes stof, maar als een verlengde van zijn unieke karakter. Elk kledingstuk als een weergave van zijn waarden en een uiting van zijn verfijnde smaak! Bij Loostermans ondersteunen we deze visie maar al te graag met een zorgvuldig samengestelde collectie producten van Europese bodem die echt vakmanschap vertegenwoordigen. 

Waarom vakmanschap belangrijk is

Echt vakmanschap is een traditie die wordt doorgegeven van generatie op generatie. Europese vakmannen die met jaren van ervaring, toewijding en passie de meest doordachte producten ontwikkelen. Met oog voor detail en kwaliteit. 

“Quality is never an accident; it is always the result of intelligent effort.” – John Ruskin

Voor de moderne businessman en gentleman, betekent investeren in handgemaakte items en vakmanschap, investeren in producten die gemaakt zijn om lang mee te gaan. Producten waar je een band mee opbouwt en die een verhaal vertellen van de vele avonturen die je samen beleeft. Een verhaal dat kan doorgegeven worden aan de volgende generatie zodat je kostbare bezittingen erfstukken vol herinneringen kunnen worden.

Denk hierbij aan een leren tas van Ruitertassen - een Nederlands bedrijf dat sinds 1925 de mooiste handgemaakte tassen maakt van superieur leder - die door het gebruik zijn eigen unieke patine zal ontwikkelen en die ontworpen is om je levenslang te vergezellen. Of aan een handgemaakte paraplu van James Ince - een familiebedrijf uit de UK dat al meer dan 215 jaar duurzame paraplu’s maakt. 

Gemaakt in Europa - een teken van superieure kwaliteit

“Made in Europe” is meer dan zomaar een etiketje, het is een teken van superieure kwaliteit. Europa heeft namelijk een rijke geschiedenis in mode en vakmanschap en in het creëren van iets uitzonderlijks. Items van Europese bodem worden geprezen voor hun precisie, stijl en elegantie. Van Belgische hoeden en Franse parfums tot Italiaanse schoenen

“A gentleman never goes out of style.” – Anoniem

Bij Loostermans wordt elk item zorgvuldig gekozen om ervoor te zorgen dat het aan de hoogste normen voldoet. We kiezen voor familiebedrijven en kleine ateliers die tradities in ere houden en garanderen dat elk item zo uniek is als de gentleman die het draagt. Producten met een uniek merkverhaal zoals dat van Pig & Hen, waarbij elk accessoire met de hand wordt gemaakt en verwijst naar de Nederlandse maritieme traditie. Of dat van Huff & Puff waarbij de zoektocht naar een stijlvolle zakdoek met karakter heeft geleid tot het ontstaan van de meest verfijnde zakdoekenlijn met ware pochet allures. 

Een gentleman’s touch 

Voor de moderne businessman en gentleman is de juiste uitstraling van groot belang. Het gaat niet alleen over er goed uitzien, maar ook over het uitstralen van vertrouwen, professionaliteit en verfijning. Het dragen van items die met de nodige zorg en precisie gemaakt zijn, zorgt voor die unieke gentleman’s touch. Wanneer je de kamer binnenstapt met een outfit die als gegoten zit of een horloge dat het bewijs is van je goede smaak, laat je een blijvende indruk na.  

“Buy less, choose well, make it last.” – Vivienne Westwood

Al onze producten werden ontworpen met de moderne gentleman in gedachten. Ze combineren een tijdloze stijl met hedendaagse functionaliteit. Met de tijdloze kwaliteit van een kledingstuk van The Goodpeople of een accessoire van Sir Redman ben jij altijd ‘dressed for success’, of je nu naar een vergadering gaat of een etentje met vrienden. Haal bij die laatste ook zeker je aluminium kaarthouder van Ögon boven tijdens het afrekenen om je avond in schoonheid te eindigen.  

Bij Loostermans geloven we in de kracht van vakmanschap en de kwaliteit van producten van Europese bodem. Voor de moderne gentleman en businessman zijn dit meer dan producten, het zijn symbolen van een zinvol leven, goede smaak en een investering in kwaliteit en traditie. Kom zelf het verschil ontdekken dat puur vakmanschap kan maken. Want je bent het waard! 

Neem zeker ook een kijkje op onze webshop en ontdek onze volledige selectie producten voor de moderne gentleman en businessman!