Historische charme

“Aah, eindelijk terug op die fantastische Vrijheid. Het lijkt hier nog precies hetzelfde!” Zo startte Frans Loostermans maanden geleden zijn relaas op de online kanalen van Loostermans. 

"Een pand met geschiedenis, dat is wat Huis Loostermans ademt," zegt Gert, terwijl hij naar het statige gebouw wijst. Frans Loostermans liet het pand hier bouwen in 1902 door architect Meyers en beleefde er 10 mooie jaren als horlogemaker. 

Het is de zonnige ochtend van 18 augustus 2023, de dag waarop Huis Loostermans officieel zijn deuren opende voor het publiek. De aanloop naar deze dag was een reis door de tijd, waarbij we de ziel van dit historische pand onthulden.

In het hart van Hoogstraten prijkt dit "mooiste pand op de Vrijheid". Het gebouw heeft de tand des tijds doorstaan en straalt een onmiskenbare charme uit. "We wilden de authenticiteit van het pand behouden en er een eerbetoon aan brengen," voegt Hans eraan toe, terwijl ook hij de prachtige gevel nog eens bewondert.

De geschiedenis leeft voort binnen de muren van Huis Loostermans. Het is een plek waar verleden en heden samenkomen, waar kwaliteit en karakter hand in hand gaan.

We openen met trots de deuren om deze charme met jullie te delen.